Rygghår


Karro och jag tyckte det var en bra idé att hon skulle klippa mig. Så igår efter bion (läs nedan) skred vi till verket. Eller Karro gjorde, jag satt bara och kände hur mitt hår vanställdes. Men faktum är att efter den timmeslånga behandlingen blev det rätt bra! Spelar ingen roll hur fint vi tycker det är, nästa gång jag går till frisören kommer de att fråga: "vem fan klippte dig sist?".


Bilbio


Igårkväll åkte vi på drive-in bio. Sist vi var där såg vi "50-50". Men igår blev det "Contagion", ett luftburet virus som tar död på miljoner människor bla bla bla. Helt okej film. Det regnade så torkarna gick mer eller mindre hela filmen, men det gjorde inte så mycketför det kostar bara 45:-

Det närmar sig Halloween och det ploppar upp skelett, pumpor, spindelnät och gravstenar lite här och där.
Köpte ett par pumpor igår. Kunde inte hålla fingrarna borta, så det står en pumpa och flinar nu.




Kalorinoja


I snabbmatens förenade land är det inte lätt att vara anorektisk. Inte för att det är något jag skulle vilja vara, men ibland kommer det stunder då man kanske tänker tanken att det vore bra om man var bulimiker. Bara nån gång sådär.
Här står antal kalorier på ALLT, det måste framgå på produkten och visst är det ganska smidigt men samtidigt lätt ångestframkallande. Det kanske står i Sverige också? Har troligtis för mycket ledig tid som kan reflektera över sånt.
Hursomhelst är det bara ta bilen när som helst under dygnets timmar. Praktiskt att exempelvis handla munkar om man skulle bli småsugen sådär vid 03:30 om man vaknar och vrider sig av sockerbrist.


Rekordfisk


Körde ett par timmar söderut, hamnade på Islamorada för att fiska lite. Svårt att hitta något bra ställe att vara på eftersom det ligger hus nästan överallt. Karro låg och läste bok i bilen medans jag skickade i lite drag som kanske inte alls hade i dessa vatten att göra. Fick upp en fisk, så två timmar tillbaka hem kändes motiverade. :)



Ryanair + tejp = sant


Läste precis om Ryanair. När andra flygbolag inte flyger för att en lampa inte lyser, så väljer dom att tejpa upp ett fönster. Nu var det ju inte "det riktiga" fönstret, men det innanför som ska förhindra skador på det yttre. Hursom strömmar det luft mellan dessa och när tejpen släppte efter start (konstigt) var man tvugna att vända tillbaka igen.
Det är få gånger det bolaget känns lockande att flyga med.

Ikväll blir det middag hos våran miljardär Ingvar, i hans varuhus.
Tänk om han startade ett flygbolag, då skulle alla få sitta i varsin "Ektorp" och äta köttbullar med lingonsylt.




Spurlock


Morgan Spurlock gjorde som bekant "Super Size Me" där han under en period bara åt McDonalds"mat".
Nu kommer hans nya:
Pom Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold.
Ganska underhållande att en film om produktplacering finansieras av pruduktplacering. Personer med negativ inställning till fenomenet intervjuas i lokaler tillhörande företag som betalar filmen och de är omgivna av produktplaceringar utan att de själva vet om det.
Pom Wonderful tillverkar juice och köpte bl.a. titeln på filmen för 1 miljon dollar.
Nu står det en 'Pom' i kylen här, bara för att man måste testa. :)

En av de värsta filmerna jag sett med detta i åtanke är: I, Robot med Will Smith.
Audi och Converse i HELA filmen. Nåja en rätt dålig film överlag ändå.



Det luktar fisk


Investerat i lite fiskeprylar idag! Gud vad kul det är att handla när man inte behöver tänka så mycket på vad det kostar! Plockade på mig en del och slutnotan skulle jag tippa på landade på lika mycket som tången hemma i Sverige skulle ha kostat ungefär. Tången köpte jag för övrigt eftersom jag inte har någon större lust att gräva med fingrarna inne i någon färgglad fisk med taggar. En aborre är en aborre, men om man får en fisk här, vad är det då?!


Den här texten hittade jag på ett av dragen jag köpt.
Hmm, jag hoppas inte fiskar är så medicinskt kunniga.

Det blir kul att se om man får upp nåt ur det turkosa vattnet häromkring. Är det någonstans jag kommer skryta om min fångst så är det här på sidan ;)


KINASKOR!

För ett antal år sen var jag i San Fransisco. En kväll såg jag ett par skor som inte är av den typen man ser varje dag direkt. Dessa gick liksom inte att få tag på när jag kollade upp dem hemifrån. Sen föll de i glömska, men såg samma skor av en slump för några månader sen och de säljs nu också i Sverige. De är lite väl dyra, så det har inte blivit att jag beställt.

Men nu när jag är i de förenta staternas land hittade jag dem, (såklart på eBay) vann en auktion och fick hem ett dem efter långa dagars väntan.
Öppnade kartongen och där ligger två vänsterskor!
Suck, hade testad dem i butik för att kolla storleken först, men de här fick jag inte ens på foten ordentligt. Tänkte inte så mycket mer på det.
Fick pengar insatta på kontot igen och skickade tillbaka dem.

Sen slog mig tanken att dessa var kopior. Sulan kändes inte på samma sätt som de jag testat i butik. Var tvungen att klämma lite på ett par igen och åkte till en skoaffär där de finns. Mycket riktigt var sulan helt annorlunda mot de jag fått hem. Jävla KINESSKOR, så det var tur att jag fick två vänster, så jag kunde skicka tillbaka dom.
Till saken hör att de kostade i princip lika mycket på eBay som i skoaffär här.
Nog för att jag har varit i Kina 2 gånger bara i år, men det där tyckte jag inte om!

Nu blir det till att köpa i butik!

Vad är det för speciella j*vla skor jag pratar om?
Det får ni trogna läsare se framöver här i min eminenta blogg. :)


Poolkompis


Satt vid poolen när en större ödla kommer krypande och lägger sig på poolkanten. Kvinnan som låg i och simmade tittade med orolig blick ifall hon skulle få sällskap. Efter några minuters stirrande bestämde den sig för att hoppa i varpå kvinnan i panik kastar sig upp från vattnet. Ödlan simmade världsvant över till andra sidan, hoppade upp och la sig för att torka i solen. Inga konstigheter, det var lika mycket hans pool som våran.
Tydligen hänger han ofta runt poolen när vi pratade med andra från huset.
Man får med andra ord hålla ett litet öga på kanten när man är i och simmar framöver.


Tupplur


Smaka på ordet, tupplur. TUPPLUR.
Haha jag gillar det. Powernap låter så tråkigt amerikanskt. Hursomhelst hittade jag den här mannen ta just en tupplur mitt i ett regnigt, mycket regnigt Miami south beach för några dagar sen. Själv höll jag på att blåsa bort i ovädret, men han såg ut att ha det hur bra som helst i sin förvånansvärt fina skinnsoffa.
Idag sken solen hela dagen medans jag var på sjukhuset, mindre kul! Men prognosen säger strålande sol och 30+ de närmaste dagarna så jag får ta igen det i helgen.

Oh ja just det! Gaddafi, Khaddafi, Khadaffi, Kaddafi, Qaddafi eller Qadhdhafi sköts av pinn idag. Kärt barn har många namn. Vi får se hur allting utvecklas när alla kalashnikov som skjuter glädjeskott har tystnat.



Walking dead


Waking dead säsong 1 slutade ju precis så som en serie ska sluta om det ska komma en säsong 2. Nu är den här! I USA då... De har kört ett avsnitt förra veckan som jag inte såg, funderar på att köpa hela säsongen i iTunes store.
Inget jag vågar titta på själv dock haha. Jag och Karro får vara varandras stöd. Hoppas inte det blir nya "LOST" som efter första säsongen flummade ur totalt och blev nåt science-fiction-trams.
Zombies är egentligen inget för mig, men jag måste medge att den här serien är riktigt bra! Se om ni inte har sett!


Inte pennan


Det är tydligen inte pennan man ska vara rädd att hänga upp offentligt. Hittade den här witeboardtavlan utanför ett provrum (vad gjorde den där?). Ibland är folk väldigt kreativa.


NHL








NHL med extra allt. Cheerleaders, maskot, slagsmål, förlängning, straffar och vinst! Vi fick se allt en NHL-match ska innehålla. Nästan slusålt och hemmapubliken i extas när Florida Panthers gjorde mål såklart.
På vägen till arenan mötte vi folk på parkeringen som var i full gång med grillfest brevid bilen. Drickandes ur blåa och röda plastmuggar såklart!


Blod


Fin solnedgång igår! 1 - ja det är jag som tagit bilden, 2 - nej den är inte photoshoppad.


Bilder från Universal




Lite bilder från dagen på Universal. Kul att gå in i en gigantisk byggnad utan att ha en aning om vad det är man ska åka inuti. På MIB Alien attack skulle vi skjuta aliens, "Mummy-ride" var en bergochdalbana inomhus och kolsvart. Harry Potter "dragon challenge" (Blå och röd på bilden) var kaos, riktigt rolig och man var lagom snurrig efteråt. Bäst var nog ändå "The incredible Hulk" som jag skrev om i tidigare inlägg. Insane på Gröna Lund framstår som en småbarnskarurell.
Det märks att de har ordentligt med resurser, det sparas inte på nånting.
Hade det inte kostat 1300 för en dag skulle jag lätt kunna åka tillbaka igen!